Φρεντ «Ένας Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ»

“Ο Φρεντ αγαπήσε την Ελλάδα και ζει εδώ, κοντά στη φύση, μαθαίνοντας να φτιάχνει τα πάντα με τα χέρια του, δείχνοντας μας πως ο άνθρωπος δεν είναι πλήρως εξαρτημένος από τις συνθήκες, αλλά πως ο ίδιος θα καθορίσει αν θα υποταχθεί ή θα ορθωθεί απέναντί τους. Αγωνίζεται να δημιουργήσει μια φυσιολογική ζωή στη Μυτιλήνη μαζί με τη σύντροφο του Ντάνα, προσπάθει να ορίσει ο ίδιος τη μοίρα του, χωρίς να μπορεί να το καταφέρνει πάντα αυτό.”

Δύο δημιουργοί –o Στρατής Βογιατζής και η Θέκλα Μαλάμου – ξεκινούν ένα οδοιπορικό με ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ένα caravan project, στην ελληνική ενδοχώρα και τα νησιά. Σκοπεύουμε να περιηγηθούμε στην Ελλάδα από άκρη σε άκρη και με όχημα τη φωτογραφία, την  κινηματογράφηση και τη συλλογή προφορικών αφηγήσεων, να επιδιώξουμε να φέρουμε στο προσκήνιο την προσωπική ιστορία, την ανθρώπινη μαρτυρία.

Να τονίσουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από αυτόν που συστηματικά προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης και τις κυρίαρχες τάσεις, να εστιάσουμε στην ιδιαιτερότητα της άγονης και απομακρυσμένης Ελλάδας, να φωτίσουμε έναν τόπο που συνεχίζει να δημιουργεί και να ονειρεύεται και με αυτό το τρόπο να υποστηρίξουμε ότι  «Ένας  Άλλος Κόσμος Είναι Εδώ» !!! 

http://www.anotherworldishere.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s